Schouderklachten en schouderpijn |
Oorzaken, behandelingen en adviezen

Schouderklachten snel verhelpen?

De meest voorkomende schouderklachten en hoe deze te behandelen

Heb je last van schouderklachten? Tijdens het werk of tijdens het sporten? Als je in slaap probeert te vallen of juist als je wakker wordt? Als gevolg van een ongeval, blessure of zonder aanwijsbare reden? In alle gevallen zijn schouderklachten heel vervelend. Ze beperken je niet alleen in je dagelijkse activiteiten, maar veroorzaken vaak ook lokale of uitstralende pijn. Fysiotherapie De Schutboom in Best biedt uitkomst. Met adequaat onderzoek, effectieve behandelingen en bruikbare adviezen om actief mee te werken aan je herstel.


Oorzaken schouderklachten en schouderpijn

Schouderpijn kan diverse oorzaken hebben. Een ongeval of (sport-)blessure natuurlijk, maar ook een verkeerde houding of plotselinge verkeerde beweging, overbelasting, werkdruk en zelfs stress. Daar komt bij dat de schouder een heel complex gewricht is. Schouderklachten kunnen dan ook in zeer uiteenlopende aard optreden.

Dat kunnen klachten zijn van het schoudergewricht zelf, maar vaak speelt het probleem ook in structuren rond de schouder. De pezen bijvoorbeeld, maar ook de spieren of slijmbeurs. Vaak bestaat er daarnaast een relatie met de nek of de borstwervelkolom. Tijdens de intake en het onderzoek gaan we op zoek naar juist die oorzaak of oorzaken van schouderklachten. Om vervolgens een behandeling in gang te zetten die acute of langdurige schouderpijn effectief verhelpt.

Effectieve behandeling schouderklachten

Schouderklachten werden tot voor enkele jaren geleden vaak verholpen met operatief ingrijpen of injecties. Tegenwoordig vinden er bij problemen aan de schouder echter veel minder chirurgische ingrepen plaats. Onderzoek laat namelijk zien dat oplossing langs de conservatieve weg, vaak een veel duurzamere oplossing voor klachten rondom de schouder biedt. Via reguliere fysiotherapie bijvoorbeeld, maar ook via manuele therapie, sportrevalidatie of dry needling. Zo bieden we altijd de meest optimale behandeling voor jouw specifieke schouderklachten.

Ook beweging geldt nog steeds als een belangrijk medicijn, zoals overigens voor vrijwel elk gewricht geldt. Alleen is het wel zaak om die beweging goed te begeleiden en te voorzien van bruikbare adviezen. Wat kun je bijvoorbeeld zelf doen om schouderpijn te verminderen en wat kun je in sommige gevallen beter laten. Juist die deskundigheid en begeleiding staan bij Fysiotherapie De Schutboom in Best centraal.

Persoonlijk advies, een duurzaam resultaat

Fysiotherapie De Schutboom in Best biedt niet alleen meerdere soorten behandelingen bij schouderklachten, maar uiteraard hebben we ook de expertise en gekwalificeerde therapeuten in huis, evenals een modern ingerichte trainingszaal. Hier kunnen we je effectief helpen het gewenste niveau van je dagelijkse activiteiten terug te krijgen. Of dat nu is om inzetbaar te zijn in je werk of terug te keren naar het sportniveau waar je op zat; samen gaan we op zoek naar een effectieve en vooral ook duurzame oplossing op maat. En dat werkt.

Snel van je schouderklachten af?


Therapie Overzicht Schouderklachten

Arbeidsfysiotherapie

Dry needling

Fysiof fitness

Fysiotherapie

Manuele therapie

Medische training

Sportfysiotherapie

Neem contact op

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.