Fysiotherapie

Wat is Fysiotherapie?

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Maar ook kunnen we u helpen bij de fysieke gevolgen van bijvoorbeeld een beroerte, hartinfarct of MS. Wij behandelen alle daaraan gekoppelde beperkingen en proberen deze te optimaliseren, herstellen of verbeteren. Ook leren we patiënten met resterende beperkingen om te gaan en zetten we onze deskundigheid preventief in middels advies en begeleiding.

Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt?

Veel klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door uw fysiotherapeut positief worden beïnvloed. U kunt daarbij denken aan:

 • pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten;
 • revalidatie na operaties, ziekten, overbelasting of ongevallen;
 • sportblessures en sportrevalidatie;
 • zwelling, stijfheid en zwakte van gewrichten;
 • krachtsvermindering;
 • problemen met bewegen;
 • overgewicht;
 • conditievermindering;
 • evenwichtsstoornissen;
 • ademhalingsproblemen.
Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de behandelingen stabiliseert, vermindert of herstelt de fysiotherapeut de functiestoornis of de gevolgen daarvan. Dit doen we enerzijds door het toepassen van diverse passieve behandelmethoden, maar liever nog kiezen we voor een actieve aanpak. We proberen patiënten er bewust van te maken dat ze zelf al veel aan hun klachten kunnen doen en dat ook een preventieve aanpak helpt. Zodoende is oefentherapie tegenwoordig onmisbaar in de fysiotherapie. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en gesteldheid, stellen we dan ook een individueel behandelprogramma op, met de voor u meest geschikte behandelwijze(n).

Wordt Fysiotherapie vergoed?

Bovenstaande therapievorm wordt in principe voor volwassenen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de soort aanvulling die u al dan niet heeft afgesloten, bestaat er een bedrag of een aantal behandelingen die door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Wij helpen u graag om u te informeren over uw specifieke recht op verzekering, maar uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van uw behandelingen.

Volwassenen van 18 jaar en ouder
Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor chronische patiënten zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar worden behandelingen merendeels vanuit de basisverzekering vergoed:

 • de eerste 18 behandelingen per jaar (daarboven vanuit een eventueel aanvullende verzekering van de ouders);
 • behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst hebben een volledige dekking vanuit de basisverzekering.

Chronische aandoeningen
De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed, indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten.
Kijk voor meer informatie op www.fysiovergoeding.nl.

Therapie Overzicht De Schutboom

Arbeidsfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Dry needling

Fysiof fitness

Fysiotherapie

Longrevalidatie

benen, knie, rug

Looptraining

Manuele therapie

Mc Kenzie therapie

Medische training

Neurorevalidatie

Pilates

Sportfysiotherapie

Neem contact op

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.