McKenzie therapie

Wat is McKenzie therapie?

MDT McKenzie therapie

MDT McKenzie (Mechanische Diagnose en Therapie) is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor klachten aan het bewegingsapparaat. Het kenmerkt zich door de uitstekende resultaten bij (terugkerende) rug- en nekklachten met/zonder uitstraling in been/arm/hoofd. Het doel is de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen én te helpen voorkomen in de toekomst. 

Bij welke klachten kan McKenzie therapie toegepast worden?

McKenzie therapie wordt toegepast bij al die klachten waar men herhaaldelijk last van heeft en waar geen duidelijke oorzaak voor gevonden kan worden. Denk hierbij aan:

  • spit en acute nekklachten;
  • langdurige rugklachten;
  • schouderklachten;
  • pijn en een doof gevoel in arm of been;
  • uitstralingspijn in arm, been, bil, schoudergebied;
  • klachten na een ongeval;
  • hoofdpijn;
  • whiplash.
Hoe ziet de behandeling eruit?

Behandeling begint met een geprotocolleerd in kaart brengen van de klachten en een bewegingsonderzoek. Daarna kan meestal een duidelijke prognose geformuleerd worden en weet u al snel wat u kunt verwachten. Na een duidelijke (mechanische) diagnose begint de behandeling gericht op 'zelfredzaamheid'. U leert met eenvoudige oefeningen en houdingen uw klachten zelf te verbeteren en het herstel te bespoedigen. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met manuele technieken.

Wordt McKenzie therapie vergoed?

Bovenstaande therapievorm wordt in principe voor volwassenen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de soort aanvulling die u al dan niet heeft afgesloten, bestaat er een bedrag of een aantal behandelingen die door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Wij helpen u graag om u te informeren over uw specifieke recht op verzekering, maar uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van uw behandelingen.

Volwassenen van 18 jaar en ouder
Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor chronische patiënten zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar worden behandelingen merendeels vanuit de basisverzekering vergoed:

  • de eerste 18 behandelingen per jaar (daarboven vanuit een eventueel aanvullende verzekering van de ouders);
  • behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst hebben een volledige dekking vanuit de basisverzekering.

Chronische aandoeningen
De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed, indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten.
Kijk voor meer informatie op www.fysiovergoeding.nl.

Waarom een arbeidsfysiotherapeut in plaats van een fysiotherapeut?
Voor veel fysiotherapeuten speelt werkverzuim van hun patiënten nauwelijks een rol. De reguliere behandeling richt zich op het opheffen of verminderen van stoornissen, beperkingen en handicaps. Veel problemen zijn echter werkgerelateerd en dus van invloed op de prestaties van een werknemer. In tegenstelling tot de reguliere fysiotherapeut kijken wij als arbeidsfysiotherapeuten dan ook veel breder. We zijn actief betrokken in de interactie tussen de mens en zijn of haar werkomgeving. De arbeidsfysiotherapeutische aanpak sluit aan bij de klacht, het gedrag en de omgeving. Dit alles vanuit de verantwoordelijkheid voor de cliënt en het bedrijf, met als meerwaarde interventie efficiëntie!

Therapie Overzicht De Schutboom

Arbeidsfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Dry needling

Fysiof fitness

Fysiotherapie

Longrevalidatie

benen, knie, rug

Looptraining

Manuele therapie

Mc Kenzie therapie

Medische training

Neurorevalidatie

Pilates

Sportfysiotherapie

Neem contact op

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.